Followers

Thursday, May 6, 2010

~SABUN TAHARAH~

1. Sabun Taharah Hijau
Harga Pasaran : RM 15.90
Harga Luvbudgetcorner : RM 13.50
************************************
Mengandungi Vitamin A,C dan E, Tanah Liat, Mineral, Zat-Zat Galian Magnesium, Sodium, Potassium, Kalsium, Rumpai Laut, Minyak Zaitun, Minyak Kelapa Dara dan Bahan Asas Sawit.

Khasiat :
Sesuai sebagai sabun pembersih muka dan sesuai untuk semua jenis lapisan kulit muka.

Dapat melembapkan kulit yang kering.

Dapat membuang lebihan minyak dan menyeimbangkan sistem kulit.

Memperbaiki kulit kusam dan memperbaharui sel-sel kulit yang mati.

Sebagai anti-septik semulajadi yang terbaik untuk menghilangkan jerawat dan bintik-bintik hitam (jeragat).

Mengurangkan garis penuaan / kedutan di muka serta memberikan kesegaran yang berpanjangan.

Menyerap toksin yang berlebihan dalam kulit, memelihara dan menggalakkan pertumbuhan sel-sel baru.

Cara-Cara Penggunaan :

Untuk penggunaan yang berkesan - biarkan buih sabun Taharah di muka seketika atau untuk seketika sebelum dibilas supaya ia menyerap ke dalam kulit.

Penggunaan 2 kali seminggu sebagai masker digalakkan. Ini bertujuan supaya ianya dapat membunuh bakteria atau kulat yang ada di tempat bermasalah.2. Sabun Taharah Biru
Harga Pasaran : RM 5.90
Harga Luvbudgetcorner : RM 4.80
***********************************

Barangan buatan Malaysia, Sabun Taharah mengandungi 95% tanah liat, yang telah disahkan sebagai memadai dan sesuai untuk pembersihan dan membersih kotoran mughallazah. Barangan ini disokong dan disahkan oleh Jawatankuasa Majlis Fatwa di Malaysia dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia.


Disahkan & Disokong oleh

•Majlis Fatwa Kedah
•Kementerian Kesihatan Malaysia
•Pejabat Mufti Negeri Sembilan
•Pejabat Mufti Terengganu
•Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia

ADA SOALAN TENTANG SERTU
( Didapati dari lelaman http://muis.gov.sg)

Bagaimanakah sertu dilakukan dan apakah syarat-syaratnya?

Sertu ialah cara pembersihan untuk najis berat. Caranya adalah dengan mengalirkan satu bahagian air yang dicampur dengan tanah dan lagi enam bahagian air yang bersih dan suci ke tempat yang terjejas. Boleh dimulakan dengan mana-mana bahagian dan tanah yang digunakan haruslah suci dari mana-mana najis.

Perlukah seseorang itu sertu rumah yang pernah diduduki oleh orang bukan Islam?

Sekiranya anda sangsi dan syak bahawa penghuni lama menyimpan anjing atau memasak makanan yang ada daging khinzir, maka anda wajar sertu rumah tersebut di tempat-tempat yang anda rasa telah terkena najis tersebut.

Dalam keadaan apakah seseorang itu perlu melakukan sertu apabila terkena dengan anjing?

Jika kedua-dua anjing dan manusia/ barang/ tempat yang terkena berada di dalam keadaan kering, maka tidak perlu sertu. Sertu hanya perlu dilakukan jika salah satu, anjing atau manusia/ barang/ tempat yang terkena sedang basah, ataupun kedua-duanya basah.

Ia bukan hanya sabun biasa!!

Pengubat Pelbagai masalah Kulit!!
Sabun Taharah mengandungi vitamin A, C, E dan kandungan tinggi mineral-mineral seperti magnesium, kalsium, sodium dan potasium. Ia terkenal bagi membasmi kuman, melancarkan peredaran darah dan menyembuh penyakit-penyakit kulit tertentu seperti ruam, kekeringan, ekzima, rosacea, jerawat dan tompok pigmentasi.

Prinsip 3K - Kesucian, Kesihatan & Kecantikan

Dengan memberi penekanan kepada aspek pengeluaran yang bermutu tinggi dan kawalan kebersihan yang ketat, Sabun Taharah juga amat bersesuaian untuk dijadikan sabun mandian harian. Tanah liat yang dirumus khas ini mempunyai gabungan zarah-zarah yang halus serta kelembapan semulajadi yang tinggi dari sudut sains di mana kandungan zarahnya mengandungi cas-cas positif dan negatif yang terbentuk dari gabungan air dan udara. Ia dapat membekalkan kelembapan secara semulajadi kepada kulit.

Kandungan tanah liat dapat membersih kulit dengan sempurna kerana tanah merupakan pembasmi kuman (antiseptik) yang terbaik. Penggunaan sabun Taharah ini telah teruji keistimewaannya dalam menjaga kesihatan dan kecantikan kulit.Menghaluskan dan melembabkan kulit diseluruh badan.

Penggunaan yang berterusan dapat menghilangkan penyakit-penyakit kulit seperti ruam, gatal-gatal, kudis, panau, kurap, kulit kering serta rekahan tumit kaki.

Selamat dan boleh digunakan oleh semua peringkat usia termasuk bayi kerana tidak mendatangkan kemudaratan dan kesan sampingan kepada pengguna. Ini adalah kerana campuran sabun Taharah tidak mengandungi bahan kimia yang merbahaya untuk kulit hanya sumber-sumber semulajadi digunakan dalam pembuatannya.

Cara Kegunaan yang lebih berkesan

1. Biarkan Sabun Taharah di kulit yang bermasalah
seketika supaya buih / air sabun ini benar-benar
menyerap ke dalam kulit, kemudian barulah dibilas.

2. Jika demam panas, lumurkan Sabun Taharah ke badan supaya
tanah liat akan menyerap panas / wap badan. Biarkan kering, kemudian bilas.

Penggunaan yang berterusan setiap hari adalah digalakkan untuk memberi kesan yang lebih baik

Kaedah Kepada Lain Anda!

Kegunaan untuk bersamak.

Mengandungi Vitamin A, C dan E.

Sabun Taharah ini mempunyai kandungan mineral dan zat galian secara semulajadi seperti magnesium, sodium, kalsium dan potassium yang memberi kecantikan dan kesihatan pada kulit kita

Mengandungi minyak zaitun yang memberi daya kelambapan yang sempurna amat sesuai untuk semua jenis kulit bagi semua peringkat usia untuk kecantikan dan kesihatan diri

Mencerahkan, Menghaluskan dan Melembapkan kulit.

Menghilangkan bau badan dan kotoran.

Menghilangkan penyakit kulit seperti panau, kurap, kudis, ruam, gatal-gatal, kulit kering, kelemumur serta rekahan tumit kaki.

Zat, vitamin dan mineral yang terkandung boleh menghilangkan jerawat, bintik-bintik hitam (jeragat), mengurangkan garis-garis penuaan, kedutan pada muka dan memberi kesegaran yang berpanjangan.

Serbaguna untuk basuhan sayuran, barang kemas, basuhan baju

1 comment: